Når man som jeg har fået en stor interesse for portvin –
både privat og professionelt – får man med tiden et stort netværk af ligesindede.
Det gælder selvfølgelig andre danske portvinsentusiaster og ikke mindst mine
gode venner i The Vintage Port Club. Men det gælder også internationalt – først
og fremmest blandet portugisere i portvinsbranchen, men også blandt
vinskribenter og journalister rundt om i verden.
Fire af disse gæster Danmark i starten af oktober, inviteret
af netop The Vintage Port Club i anledning af klubbens 25 års jubilæum. Selve
fødselsdagen er allerede blevet fejret (se seneste blogpost), nu gælder det en
international markering i form af en stor smagning af Vintage 1994 lørdag den
11. oktober med gæster fra nær og fjernt.
Selve arrangementet og ikke mindst de mere end 40 udgaver af
Vintage 1994 vil jeg skrive mere om efterfølgende. Men her og nu vil jeg
benytte lejligheden til at introducere fire internationale gæster om dukker op
til smagningen.
Roy Hersh regnes i dag for verdens førende portvinsekspert. Han
bor tæt ved Seattle i staten Washington og har arbejdet som konsulent i vin- og
restaurationsbranchen i mange år. Han fik efterhånden smag for portvin, og
efter i år 2003 at være udnævnt til portvinsambassadør af Confraria do Vinho do
Porto sagde han sit job op og etablerede nyhedsbrevet og hjemmesiden For TheLove of Port, som i dag anses for det mest seriøse medie indenfor portvin. Jeg
lærte selv Roy at kende, da jeg for nogle år siden var gæsteskribent i hans
nyhedsbrev – en artikel om kunst og vin hos Ramos Pinto. Sidste år mødte jeg
ham til den årlige ceremoni i Confraria do Vinho do Porto, og nu gæster han
altså Danmark for første gang.
Richard Mayson er ligeledes skribent. Han er fra England,
men har siden slået sig ned i Portugal, hvor han selv produceret vin på ejendommen
Quinta do Centro i Alentejo. Richard har skrevet et par fremragende bøger
om portugisisk vin, The Wines and Vineyards of Portugal og Port and the Douro –
sidstnævnte nok den bedste all-round bog om portvin, som jeg har læst.
Endvidere skriver han om portvin og madeira i det respekterede vinblad,
Decanter og på sin egen vinblog. Tidligere i år blev
han kåret som Louis Roeder International Wine Feature Writer of the Year.
Dominic Symington er en væsentlig skikkelse indenfor
portvinens verden. Symington Family Estate står bag de store portvinshuse
Graham´s, Dow´s, Warre´s og Cockburn´s samt en række mindre, men udmærkede
huse. Dominic var tidligere salgsansvarlig for det danske marked, hvorfor han
snart blev en god ven af portvinsklubben. Han har deltaget i klubbens
Winemakers Dinner et par gange ligesom vi har mødt ham flere gange i Portugal,
fx var han vært for os ved et dejligt afslappet besøg på Quinta do Vesuvío for
et par år siden.
Ana Rosas er winemaker og blender hos Ramos Pinto og rent
faktisk tredje generation af familien, som grundlagde portvinshuset. Jeg har
haft et tæt forhold til huset i en del år og mødte Ana Rosas her i foråret på
en reportagetur, hvor jeg blev inviteret ind for at overvære hendes arbejde med
at blende 20 og 30 års Tawny. Det kan man læse mere om i den seneste udgave af
Vinbladet. Jeg fik også en snak med hende ved festen i Confraria do Vinho do
Porto her i juni måned.
Fire forskellige portvinspersonlige – to skrivende kolleger
og to fra Portugal – som jeg glæder mig til at mødes med igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar