tirsdag den 15. december 2015

Quinta das Camélias, Dão

I min test af vine fra Dão på det danske marked, er jeg nået til Quinta das Camélias, som ligger i landsbyen Sabugosa, ca. 15 km sydvest for Viseu. Ejendomme blev købt af Jaime de Almeida Barros i 2002, og han satte sig straks for at genetablere dens position som producent af god Dão vin. 
I 1940´erne skulle quintaen efter sigende have forsynet den portugisiske ambassadør i USA med vin.


Vinmarkerne dækker 15 hektar og blev renoveret og plantet med sorterne Touriga Nacional, Alfrocheiro, Tinta-Roriz, Jaen og Syrah samt de hvide sorter Encruzado, Malvasia-Fina og Cerceal. Den første høst fandt sted i 2005 og året efter blev den første udgave af Cabeço do Mocha lanceret. Der laves hvidvin og rødvin under navnet Cabeço do Mocha samt rosé, enkeltdruevine på Touriga Nacional og Syrah samt Reserva og i udvalgte år Garrafeira under selve Quinta das Camélias branded.  


Følgende vine er smagt:

Cabeço do Mocha, Dão DOC 2009
Blend af lige dele Touriga Nacional og Jean. Mørk rubin. God frugt, modne kirsebær og lidt animalske noter. Næsen tungere end smagen, som er ligefrem og frisk med flot ren, moden frugt, krydderier og fint balanceret med syre og tanniner. Tør og med god længde.

Quinta das Camélias Dão DOC Reserva 2010
Blend af Touriga Nacional, Alfrocheiro og Tinta Roriz. Mørk rubin, Lidt tilbageholdende lige i starten, men snart en flot, intens duft af modne blommer, solbær og brombær, krydderier og noget mere animalsk. Fyldig, dyb og intens, men også rund og fløjlsblød. God kompleksitet, bløde tanniner og lang hale. Vinen er ufiltreret og har lagringspotentiale, men er også et indbydende glas her og nu.


Vinene fås hos Vinport. Læs mere om Quinta das Camélias her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar