lørdag den 29. april 2017

Orange vin hos Roquevale

På vej hjem fra Herdade de Mouchão kørte jeg over Redondo for at gøre et kort stop hos Roquevale. Firmaet blev grundlagt i 1989 og er en af de større, som bl.a. producerer meget vin på 3 liters kartoner. Men de laver selvfølgelig også vin på flaske og i højere kvalitet, men stadig til meget rimelige priser. Deres primære markeder er Portugal, Brasilien og Macão.


Jeg blev budt velkommen af Frederico Rosa, som bl.a. står for kvalitetskontrollen hos Roquevale. Han viste mig de store produktionsfaciliteter, som var helt anderledes end besøget tidligere på dagen. Her er der ingen granitkar, men store tanke og flere flaskebånd.
Efterfølgende fik jeg en lille smagning med to hvide og to røde:
Roquevale Reserva Branco 2014: Blend af Fernão Pires, Roupeiro og Arinto. Flot strågul. Citrus, frugt, blomster og lidt smør i næsen. Noter fra træ, men ikke lagret på fade. Frisk og fyldig med ok syre og lang fin hale.
Branco de Curtimenta 2015: Fermenteret med skind og derfor gulorange i farven. Ifølge Frederico er der kun få producenter i Portugal, der har forsøgt sig med orangevin, og han kendte ikke andre i Alentejo. Fersken i næsen. Fyldig struktur med god frugt, taktil fornemmelse i munden. God balance mellem friskhed og frugt og en spændende eftersmag.


Tinto da Talha 2016: Vin i stil med de amforalagrede vine, men fremstillet på anden vis. Rubinrød, ikke så intens i farven. Syrnede kirsebær, mineralitet og jord i næsen. Fint med frugt, godt med syre.
Grande Reserva 2009: Blend af Aragonez, Alicante Bouschet og Tinta Caiada. Dyb rubin, næsten uigennemsigtig. Flot næse med mørke, modne bær. Ikke overdrevet fadkarakter efter 24 måneder på brugte fade. Modne kirsebær, bløde tannier og ok balancerende syre. Fin lang hale. Er fin til prisen. Kan drikkes nu, men også lagret.Læs mere her. Vinene importeres af upportugal.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar