søndag den 19. juni 2016

Terras de Tavares fra Dão

Terras de Tavares. Tavareses jord. Ejeren af Quinta da Boavista ved Penalvo do Castelo i Dão er faktisk Tavares de Pina familien med João Tavares de Pina som winemaker. Så den er god nok. Og det er vinen også. Men det spiller måske ind, at jeg er blevet mere og mere glad for regionen, som laver lidt lettere med stadig meget fyldige, komplekse og flotte vine, hvis man sammenligner med den mere kendte og lidt nordligere region Douro.
Otte hektar jord med skiffer og granit er tilplantet med vin, nærmere bestemt især Touriga Nacional og Jaen – en druesort, som indgår i mange blends fra Dão, men sjældent med så stor andel som hos Terras de Tavares. Foruden vin opdrattes i øvrigt de berømte Lusitano heste på ejendommen, ligesom der produceres de herlige Serra da Estrela oste, opkaldt efter de nærtliggende bjerge.
Druerne blev tidligere solgt til en lokalt kooperativ, men siden 1997 har quintaen haft sin egen produktion under navnene Terras de Tavares og Torre de Tavares.
Vinene lagres længere end vanligt og frigives først, når João Tavares de Pina mener, at de er klar til det. Der laves også hvidvin på druesorter som Encruzado, Cerceal og Síri samt enkeltdruevine på Jaen, Rufete og Touriga Nacional.


Jeg har smagt følgende to vine fra Terras de Tavares.

Terras de Tavares Dão DOC Tinto 2006
Blend af lige dele Jaen og Touriga Nacional, lagret 36 måneder på barrique og derefter 5 år på flaske inden frigivelse. Rubin med lys kant. Flot og intens duft af modne kirsebær, lidt blomster og lidt mørkere nuancer som balsamico. Frisk med rent frugtpræg, god syre og mineralitet samt god intensitet og dybde. En blød tekstur med bløde, modne tanniner og god eftersmag. Kompleks af et introlevel at være. Drikkeklar og modnet, men også holdbar en del år frem i tiden.

Terras de Tavares Dão DOC Reserva Tinto 1997
Ligeledes et blend af Jaen og Touriga Nacional og ligeledes lagret. Rubin med brun kant. Klar men med bundfald. Duft af syrnede kirsebær og animalske noter samt kakao. Meget fyldig og intens i munden. En kompleks, kraftig og krydret vin med godt syreniveau og stadig med modne tanniner. En god, velsmagende madvin med lang eftersmag.


Terras de Tavares forhandles i Danmark af NordentoftWineIngen kommentarer:

Send en kommentar