fredag den 24. juni 2016

Gensyn med São João

Lyden er straks genkendelig. Nedenfor på gaden er et diskotek ved at varme op til nattens fest. Henne på hjørnet står en af de utallige sælgere med et stort arsenal af kulørte plastikhamre, som udsender deres pibende lyd, når den rammer forbipasserende oven på hovedet. Andre steder tilbydes der kager, urtepotter med basilikum, hvidløgsblomster og små vers. På grillen syder de første sardiner, og de første ølsælgere står klar med deres baljer med is og flasker. Varmluftballoner stiger til vejrs og vedbliver at svæve over byen hele natten.


Porto er i feststemning. Det er aftenen for Säo João, byens elskede helgen, som fejres helt anderledes end vores tilsvarende Sankt Hans. Hele centrum er en stor fest, hvor vi bevæger os rundt tæt i vrimlen og kæmper os vej ned mod Douro for at overvære det store fyrværkeri ved midnatstid. Her står vi tæt, men det er umagen værd. Et flot fyrværkeri til rocktoner fra bl.a. AC/DC, Pink Floyd og Queen.
Aftenen blev indledt med god solid og traditionel portugisisk middag på Brasão Cervejaria tæt ved byens rådhus i selskab med bl.a. Carlos Flores fra Andresen og Alvaro van Zeller fra Maynards. Her fik vi efter en omgang herlig petiscos husets specialitet francesinha – en varm sandwich med skinke, pølse, steak, brød og smeltet ost i krydret tomatsauce – og dertil en god fadøl.


Derefter stod det så på slag oven i hovedet af de mange plastichamre og ønsket om en god São João, et par enkelte kolde fadøl og musik fra de mange dansesteder rundt om på gaderne. Og, ja festen fortsatte til den lyse morgen – dog ikke for mit vedkommende.

Jeg er på en kort tur til Porto i selskab med venner fra The Vintage Port Club, hvorfor hovedformålet da også har med portvin at gøre. I dag skal vi besøge Taylors nyrenoverede besøgscenter og i eftermiddag ud at sejle i forbindelse med den store regatta for de gamle portvinsbåde. I morgen følger så endnu et besøg og en smagning og ceremonien og festmiddagen i Confraria do Vinho do Porto.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar