tirsdag den 25. juni 2013

Sidste nyt fra Porto

Så er det ved at være afgang mod Danmark. De sidste dage har været meget varme. I går var helligdag og meget stille. Byen blev hurtigt fejet og overskyllet med vand, så den igen tog sig frisk ud oven på São João festen.
Et par portvinsbesøg blev nået. Vi havde en fin smagning hos Noval. Første et par rødvine, hvor især Quinta de Noval 2009 imponerede med sin kraft og dybde. Derefter deres reserva, Black, som de målretter unge og nye portdrikkere og LBV 2007. Så fulgte rækken af tawnies, 10 års, 20 års og 40 års og endelig to helt nye vintages, Noval 2011 og Noval Nacional 2011. Begge meget potente. Noval rig på frugt, mørk solbær og pebret eftersmag. Nacional nærmest blækfarvet, lidt tilbageholden i næsen, men eksploderende i munden med skarphed og syre.
Hos Ramos Pinto, havde Ana Rato også linet lidt gode flasker op – efter en lille rundvisning i deres museum med de mange flotte plakater mv. Her fik vi LBV 2008 – en af de bedre LBV´er med god kraft og saft efter min mening. Og vi fik Single Quinta Vintage fra Ervamoira 2007 og Vintage fra samme år, så vi kunne smage forskellen. Den første mere tør, krydret og med masser af mynte i næsen. Den sidste mere sød, mørk og dyb. Endelig fik vi deres fremragende tawny-serie 10 års, 20 års og 30 års, som altid imponerer mig med deres gode balance mellem fedme, sødme og mandelsmag vs. friskhed, orangefrugter og syre. Ramos Pinto er pænt med på vintageområdet, men klart stærkest hvad angår tawny med alder.

Efter smagningen fulgtes vi med Ana Rato til Confrarias store ledsagebåd for at overvære den traditionsrige regatta, hvor de gamle portvinsbåde, barcos rabelos, sejler om kap fra Douros udmunding ud for Foz til lige før Dom Luiz broen. I starten lagde Cockburn, Cálem, Offley og Taylor sig i spidsen, men det blev førstnævnte, der kom ind som suveræn vinder. Bagefter på kajen ud for Sandeman kunne man fornemme den lystige stemning. Selv om der selvfølgelig er en vis prestige i at vinde, er det hele mest for sjov. En dejlig event at opleve – og så fra første parket ombord på Confrarias båd, hvor der også blev budt på pindemadder og porttonnic.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar