I dag blev det til et enkelt besøg hos et portvinshus. Vi
havde en aftale med Sónia Figueira fra Sogevinus, som står bag store brands som
Kopke, Burmester, Cálem og Barros, men også Hutcheson, som ikke er et stort
mærke, men populært i Danmark. Det skyldes ikke mindst deres lækre og
tilgængelige colheitas.
Det var da også Hutcheson, der stor klar til os i
smagelokalet hos Cálem, hvor mødet foregik. Først fik vi selvfølgelig lige en
lille rundvisning i den flotte lodge, som er en af de mest velbesøgte i Vila
Nova de Gaia. Dette skyldes både, at den faktisk er et besøg værd, men
selvfølgelig også placeringen, hvor den er en af de første portvinshuse, man
møder, når man krydser broen.
Sónia og winemaker Carlos Alves havde gjort to flights klar
til os. Første en rød omgang og så en brun Altså vintage før tawny, hvilket
ikke altid er sædvanen, men Carlos forklarede, at han mente, at det var nemmere
at rense munden for tanniner ved at spise lidt brød og drikke vand, end det var
at rense næsen for de mange dufte fra tawnies og colheitas.
Vi lagde ud med en meget tilgængelig og frugtig LBV 2003, en
stadig for ung, men lovende vintage 2003 og vintage 2000, som faktisk allerede
var drikkeklar. Lidt mere dybde, mere tør og mere mineralsk end den tre år
yngre udgave. Meget imødekommende, men nok ikke så langtidsholdbar som 2003,
der havde flere tanniner.
Derefter fulgte colheita 2004, colheita 2000, 20 års tawny
og colheita 1984. Den første var lidt vel ung og vil vinde med flere års
lagring. 2000 er meget imødekommende med pæn fedme, nødder og orange. Også de
næste var præget af nødder og orangeskal. De var begge i flot balance. 20 års
lidt mere sød, hvorimod 1984 havde imponerende med syre uden at det gik ud over
blødheden. Et par rigtig flotte glas at slutte af med.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar