lørdag den 22. juni 2013

Hutcheson hos Sogevinus

I dag blev det til et enkelt besøg hos et portvinshus. Vi havde en aftale med Sónia Figueira fra Sogevinus, som står bag store brands som Kopke, Burmester, Cálem og Barros, men også Hutcheson, som ikke er et stort mærke, men populært i Danmark. Det skyldes ikke mindst deres lækre og tilgængelige colheitas.
Det var da også Hutcheson, der stor klar til os i smagelokalet hos Cálem, hvor mødet foregik. Først fik vi selvfølgelig lige en lille rundvisning i den flotte lodge, som er en af de mest velbesøgte i Vila Nova de Gaia. Dette skyldes både, at den faktisk er et besøg værd, men selvfølgelig også placeringen, hvor den er en af de første portvinshuse, man møder, når man krydser broen.
Sónia og winemaker Carlos Alves havde gjort to flights klar til os. Første en rød omgang og så en brun Altså vintage før tawny, hvilket ikke altid er sædvanen, men Carlos forklarede, at han mente, at det var nemmere at rense munden for tanniner ved at spise lidt brød og drikke vand, end det var at rense næsen for de mange dufte fra tawnies og colheitas.
Vi lagde ud med en meget tilgængelig og frugtig LBV 2003, en stadig for ung, men lovende vintage 2003 og vintage 2000, som faktisk allerede var drikkeklar. Lidt mere dybde, mere tør og mere mineralsk end den tre år yngre udgave. Meget imødekommende, men nok ikke så langtidsholdbar som 2003, der havde flere tanniner.

Derefter fulgte colheita 2004, colheita 2000, 20 års tawny og colheita 1984. Den første var lidt vel ung og vil vinde med flere års lagring. 2000 er meget imødekommende med pæn fedme, nødder og orange. Også de næste var præget af nødder og orangeskal. De var begge i flot balance. 20 års lidt mere sød, hvorimod 1984 havde imponerende med syre uden at det gik ud over blødheden. Et par rigtig flotte glas at slutte af med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar