Så er der ved at være pakket færdigt. Alt det, man altid har
med på rejse – og så det arbejdsrelaterede: computer, kamera, båndoptager og
skriveblok. De næste seks dage står den på Porto.
Der er to hovedårsager til, at jeg rejser til Porto netop
nu. Den første er Sankt Hans – eller rettere São João, som han hedder i
Portugal. Han er Portos skytshelgen, hvorfor de fejrer ham med maner på søndag,
hvilket inkluderer bål i gaderne, fyrværkeri, dans, religiøse tableauer samt
mad og drikke overalt i centrum og ikke mindst langs Ribeira-kajen. Festen
fortsætter efter sigende til den lyse morgen, hvor flere tager en dukkert ved
Douros udmunding.
Den anden grund er – ikke overraskende – portvin. Først og
fremmest den årlige ceremoni og festmiddag i portvinsbroderskabet Confraria do
Vinho do Porto, hvor jeg deltager sammen med andre fra bestyrelsen af The
Vintage Port Club. Anledningen er, at vores formand optages i broderskabet.
Dertil kommer den store regatta, hvor de gamle portvinsbåde sejler om kap fra
Douros udmunding til dobbeltdækkerbroen i byens centrum. Ja, alt tyder faktisk
på, at jeg har fået plads på en af bådene. Dertil kommer, at vi selvfølgelig
benytter lejligheden til at besøge nogle portvinshuse og smage lidt på drikken.
Ud over fornøjelsen skal det hele udmunde i en reportage til
Panorama på DR P1 og en lille profilartikel i Fyens Stiftstidende samt senere
en længere reportage i Vinbladet. Og endelig vil jeg bestræbe mig på at give
lidt opdateringer her på bloggen de kommende dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar