tirsdag den 8. december 2015

Julia Kemper – advokat og vinproducent

Quinta do Cruzeiro i Dão-regionen har efter sigende været i Melo-familiens eje i mere end 400 år. Men det var først da Julia de Melo Kemper overtog efter sin far i 2003, at der blev satset på produktion af vin med henblik på salg. Indtil da blev vinene fordelt blandt familiemedlemmer eller solgt til venner og bekendte.


Da Julia første gang blev opfordret til at overtage quintaen, sagde hun nej. Hun havde rigeligt at gøre som advokat i Lissabon. Men nogle år efter slog hun altså alligevel til. Der blev nyplantet 15 hektar vinmarker med de bedste druesorter i forhold til terrænet og mikroklimaet, og der blev omlagt til økologi. Efterfølgende blev produktionsanlæg og vinkælder moderniseret, men der bruges stadig gammeldags fodtrædning i lagares. I 2008 var hendes første høst i eget navn så i hus. Siden har Julia Kemper – med konsulentbistand af João Paulo Gouveia fra Vines & Wines – vundet ry som en af de nye, dygtige vinmagere i Dão.Julia Kemper producerer rosé, hvidvin og rødvin. Følgende vine er smagt:

Dão DOC Branco 2013
Lavet på lige dele Malvasia Fina og Encruzado. Lagret tre måneder på barrique. Lys gulgrøn. Pærer, citrus og lidt eksotiske noter i næsen. Frisk, blød og behagelig med fin syre, tilpas mineralitet og lidt honningsødme. Fyldig med lidt, men ikke udpræget fadpræg, ligesom fedmen på ingen måde tager over. God struktur. Fin madvin velegnet til lidt kraftigere fiskeretter.

Elpenor Tinto Dão 2010
Opkaldt efter en larve (en såkaldt Dueurtsværmer), som Julie Kemper har set kravle rundt på vinplanterne. Lavet på en blanding af fire af de vigtigste røde sorter i Dão: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro og Jaen. Mørk rubin. Ikke så intens i næsen i første omgang, men det kom efterhånden, som den blev iltet. Præg af mørke bær, kirsebær og lidt røgnoter. God smag af ren frugt, lidt mere rå tanniner, men ikke voldsomt, fint med syre. En dejlig, elegant vin med god lang eftersmag.

Dão DOC Tinto 2009
Lavet på et blend af 50 % Touriga Nacional, 25 % Tinta Roriz, 15 % Alfrocheiro og 10 % Jean. Mørk rubin med let lille kant. Kraftig, men også frisk i næsen med god ren frugtduft af bl.a. mørke kirsebær, men også lidt mokka og lakrids. Fyldig med god frugt, modne mørke bær, lidt krydret og fin mineralitet. Bløde tanniner og god struktur og meget balanceret. Fint drikkelig nu, men kan også lagre nogle år.Alt i alt et spændende bekendtskab, som det kan anbefales at lægge mærke til.

Vinene fås hos NordentoftWine. Læs mere om Julia Kemper her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar