onsdag den 15. august 2012

Ny sæson starter


I Danmark er de allerede i gang. Nu kommer turen til Portugal. Den 17. august spilles første kamp i den portugisiske fodboldliga, Liga Zon Sagres. Åbningskampen er mellem Olhanense og Estoril fra henholdsvis Olhão i Algarve og casinobyen ved kysten lidt vest for Lissabon. 

Dagen efter følger to kampe, hvoraf den ene har min store interesse. Benfica tager hjemme på Estádio da Luz mod Braga – en spændende kamp, da de to hold sluttede seneste sæson som henholdsvis nummer to og tre. Såvel Sporting Lisboa som sidste års vinder, F.C. Porto spiller dagen efter igen. Sidstnævnte mod G. Vicente, hvilket burde være en overkommelig modstander.

F.C. Porto har – desværre – siddet solidt på tronen de senere år. I 09/10 lykkedes det dog Benfica at genvinde mesterskabet, men de sidste to sæsoner har det altså igen være rivalerne fra nord, der sluttede øverst i tabellen.

Ses bort fra enkelte undtagelser – senest Boavista i 00/01 – har de tre store klubber fordelt alle mesterskaber mellem sig. Vi skal dog helt tilbage til 01/02 for at finde det sidste mesterskab til Sporting Lisboa. Braga har de senere år klaret sig fint uden dog at nå helt til tops. 

De portugisiske aviser har hele sommeren fulgt udviklingen med hensyn til transfers tæt. Antallet af klubskifter er mange, og deriblandt er der også nogle større handler. Senest har Sporting købt argentineren Marcos Rojo fra Sparta Moskva for 4 millioner Euro. F.C. Porto har bl.a. rustet sig med colombianeren Jackson Martínez. Benfica med Ernesto Cornejo fra Barcelona og hollænderen Ola John, som blev købt af Twente for 9 millioner Euro.

Seneste nye er skandalen om Benficas anfører Luisão, som efter sigende skulle have overfaldet dommeren i den af samme grund afbrudte træningskamp mod tyske Fortuna Düsseldorf. Ifølge sportsavisen Record risikerer Luisão fire års karantæne. Men vores eget Ekstra Bladet mener at dokumentere, at der ligeså meget er tale om en dommer, der overdramatiserer.

Det skal blive spændende at følge såvel afgørelsen som sæsonen. Og hvis nogen skulle være i tvivl, håber jeg selvfølgelig, at Benficas investeringer giver fuld valuta, ligesom jeg satser på, at Óscar Cardozo igen bliver topscorer i ligaen.  Ingen kommentarer:

Send en kommentar