søndag den 7. februar 2016

Mit andet hjemland i nyt oplag

For snart seks år siden besluttede jeg mig for, at jeg gerne ville udgive en bog om Portugal og især om portugisisk kultur. Som journalist havde jeg beskæftiget mig en del med emnet, lavet reportager til Danmarks Radio og skrevet artikler for aviser og magasiner. Men jeg havde også en del aldrig publiceret materiale liggende – såvel næsten færdige artikler som løse skitser – ligesom jeg havde friske idéer.
Foruden at udbrede kendskabet til portugisisk kultur skulle bogen forsøge at besvare det spørgsmål, jeg så ofte fik stillet. Hvad det dog lige er ved Portugal, der får mig til at rejse derned igen og igen? Derfor skulle der også være tale om mere personlige beretninger og en tilgang, hvor jeg investerede min egen fascination af landet og heriblandt ikke mindst af digteren Fernando Pessoa, af fadoens univers og af den dejlige portvin – tre emner, som har været med til at udvikle mit forhold til landet, og som jeg gennem årene har forsøgt at gøre mig til specialist i.
Jeg gennemskrev derfor nogle af teksterne og skrev en form for programerklæring, som siden i forkortet version blev til bogens forord. Og så indgik jeg et samarbejde med Forlaget Ørby, som jeg i forvejen kendte lidt til. Det drives af den herboende portugiser Jorge Brage, som gennem en del år har sendt bøger på markedet – oftest oversættelser af portugisisk litteratur herunder ikke mindst af Agustina Bessa-Luís.
Resultatet udkom i 2011 i form af bogen “Mit andet hjemland – Rejser i Portugals kultur”, som har været udsolgt i et par år. Derfor er jeg meget glad for, at den nu genudgives i andet oplag. Samtidig er formatet ændret en smule, og der er kommet nyt omslag med flapper, hvilket gør den lidt mere indbydende.
Bogen fik i sin tid en udmærket lektorudtale, hvor det bl.a. hed:
“Fortrinlig rejse- og reportagebog med udvalgte temaer om Portugals kultur, identitet og steder… God personlig essaybog om Portugal med vægt på især Lissabons særlige charme og kultur.”
Det sker da også med mellemrum, at jeg gennem de sociale medier får en henvendelse fra folk, som skriver, at de har læst min bog og gjort brug af den på en rejse til Portugal. Det varmer selvfølgelig altid, når nogen har glæde at noget, man har skrevet. Men det varmer ekstra, da det jo netop var målet med bogen fra starten. Den skulle ikke konkurrere med almindelige guidebøger, men henvende sig til kulturinteresserede rejsende, som gerne vil vide lidt mere. Den skulle give læserne lyst til at opsøge de samme steder og stifte bekendtskab med den portugisiske kultur.
Det nye oplag udkommer nu den 13. februar, hvilket markeres i boghandelen Ræven og Pindsvinet, Vesterbrogade 176 på Frederiksberg, hvor jeg vil fortælle om Portugal og om bogen. Så hvis du har lyst til at høre mere om Portugal og om, hvad der fascinere mig ved landet, skal du være velkommen på lørdag fra kl. 11.

Bogen vil kunne fås gennem boghandlere og netboghandlere og kan i øvrigt allerede nu bestilles via forlaget.Ingen kommentarer:

Send en kommentar