søndag den 13. november 2011

Luísa Sobral

En lille pige i et eventyrligt univers. Sådan er det første indtryk af Luísa Sobral, som er debuteret med albummet ”The Cherry On My Cake”. På coveret poserer hun i hvid kjole med en lyserød kage med kirsebær på toppen i en halvt tegnet kulisse. Stemmen er lys og til tider nærmest småpludrende sig gennem enkle sange om kærlighed og de nære iagttagelser.

Men faktisk er det en utrolig charmerende plade, hun har sendt ud. Muntre melodier et sted mellem den kvindelige singer-songwriter trend og melodiøs jazz med vægten på det sidste. Hendes enkle og nedtonede sang ledsages til tider blot af et stilfærdigt, men legende piano, andre gange af et helt buldrende orkester som på Xico, hvor der næsten er dømt Big Band. Alle sange på nær én er skrevet af hende selv – de fleste på engelsk, men også tre på portugisisk.

Man aner måske en smule saudade i stemmen hist og her, men ellers er stilen nu faktisk mere amerikansk end portugisisk, hvilket har sine årsager. 23-årige Luísa Sobral har studeret musik i fire år ved Berklee College of Music i Boston, hvorefter hun har tilbragt et år i New York, som så mange andre håbefulde unge musikere og kunstnere fra hele verden. Blandt sine inspirationskilder nævner hun selv Billie Holiday og Ella Fitzerald.

Men hun har noget at have håbet i. Debuten vinder for hver gennemlytning. Det swinger og er til at blive i godt humør af.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar