mandag den 7. marts 2011

Ligaen, der blev væk

Er man som jeg interesseret i portugisisk fodbold, kan det være svært at følge med herhjemme, hvis man nøjes med aviserne og ikke kender de gode sider på Internettet. Den lokale avis, Fyens Stiftstidende, skriver i dag øverst i sin resultatoversigt over portugisisk fodbold, at Benfica har vundet 2-1 over Marítimo. Den kamp fandt sted den 27. februar – altså for en uges tid siden. Tilsvarende med flere af de øvrige resultater, mens FC Portos 2-0 sejr over Guimarães til gengæld er fra i lørdags. Resultatlisten er altså en blanding af nye og gamle kampe fra forskellige spillerunder, ligesom den aktuelle stilling ikke er helt opdateret.
Men Portugal er i det mindste med i oversigten i denne uge. Er der problemer med pladsen, er den portugisiske liga nemlig som regel en af de første, der ryger ud. Det samme gælder i og for sig tv, hvor de gængse sportsprogrammer meget sjældent bringer noget om portugisiske hold. Men så kan man selvfølgelig altid se Mourinho, Pepe og Ronaldo, når Real Madrid spiller.
OK. Det kan så skyldes, at portugisisk fodbold ikke er bedre værd. Men landet rangerer i skrivende stund faktisk som nummer 8 på FIFAs rangliste over fodboldnationer og er dermed højere placeret end lande som Grækenland, Italien og Frankrig. Og efter at Danmark har været i pulje med Portugal i kvalifikationsrunderne et par gange i træk, skulle man tro, at interessen var stigende. Men nej, åbenbart ikke. På samme måde som Portugal i boghandlerne eller på biblioteker ofte bliver rubriceres under nabolandet Spanien, er de portugisiske fodboldklubber næste usynlige herhjemme. Interessen er lille.
På en opgørelse, som fodboldbladet Goal lavede i oktober over Europas 100 bedste klubber, lå Sporting Lissabon ellers på en 34. plads, FC Porto på en 21. plads og Benfica på en 17. plads. De to bedste græske klubber, Olympiakos og Panathinaikos lå til sammenligning henholdsvis nummer 39 og 43.
Men heldigvis findes der internetadresser, hvor jeg kan læse om portugisisk fodbold ligesom de store portugisiske aviser har deres fodboldsektioner på nettet. Her kan jeg så finde de resultater, den lokale avis ikke har med.
Benfica spillede i øvrigt igen i går, men tabte desværre på udebane til Braga. Ak, dermed tabte de røde ørne på mit favorithold, As Águias, også endnu et skridt i mesterskabskampen mod rivalerne fra Porto i nord, Os Dragões - dragerne. Til gengæld ligger de stadig solidt på andenpladsen foran de grønstribede løver, Os Leões i Sporting.
Du kan læse mere om den portugisiske liga her: www.lpfp.pt/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar