fredag den 1. maj 2015

Curfew – Portugisisk inspireret bar i København

Det kan måske virke lidt paradoksalt at kalde et nyt gå-i-byen sted for ”udgangsforbud”. Men Curfew er navnet på en ny cocktail bar i Stenosgade i København. Tiden med udgangsforbud og spritforbud i 1920´ernes USA førte til etablering af mange ny små barer – og den tid er altså en inspirationskilde for den nye cocktail bar.
Og hvad har det så med Portugal at gøre? Jo, manden bag hedder Humberto Marques og er portugiser. Han har erfaringer som bartender og ”opfinder” af cocktails i såvel Portugal og London som København, hvor han har arbejdet for barerne ”1105” og ”1656”.


Selv er jeg ikke den store cocktaildrikker. Men nysgerrig bliver jeg, når en af Humbertos opfindelser hedder Queen Berengaria og bl.a. består af portvin og dansk akvavit. Cocktailen er inspireret af ægteskabet for 800 år siden mellem den danske Kong Valdemar Sejr og portugisiske Berengaria – også kendt herhjemme som Bengerd. Den dansk-portugisiske alliance er altså videreført i form af kombinationen af akvavit og portvin.
The recipe is an equally beautiful balance between vanilla infused akvavit, ruby port wine and a homemade blackberry and lemon verbena shrub”, forklarer Humberto Marques selv.
Portvin er i og for sig en klassisk ingrediens i mange drinks og cocktails, men det synes at være særligt trendy for tiden – bl.a. med en øget brug af hvid og pink port. Men det er nu mange andre ting, som Humberto Marques vil byde på i Curfew.
“I will be serving seasonal drinks, where the recipes are inspired by the season’s fruits, vegetables, herbs and spices. For instance this spring I use lavender, rhubarb, birch, lemon verbena and aloe vera. The menu is also inspired by vintage recipes, that I have brushed of and updated, as well as my own signature concoctions build on homemade ingredients, such as shrubs and syrup made of plants, vegetables, fruits, herbs and spices. Also, I'm bringing some of my Portuguese roots into the recipes, such as Port and Madeira wine”.


Såvel portvin som madeira vil altså indgå. Humberto Marques er faktisk oprindeligt fra Douro-området, men har siden levet 8 år i England, inden turen gik til Danmark. Nu har han altså åbnet sin egen bar, som han selv beskriver således:
”Curfew Cocktail Bar is an elegant modern speakeasy bar. The details are very much inspired by my love to Portugal, and my love to vintage treasures within the bar-world. The atmosphere is relaxed with soft lounges and jazz music.”


Læs mere om Curfew og se menukortet her

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar