mandag den 18. juli 2016

Minho og Douro


Vi forlod Porto i går morges for i en lejet bil at tage på firedags udflugt. Først gik det nordpå mod Braga, hvor vi gjorde holdt ved det spektakulære valfartssted Bom Jesus do Monte lidt uden for byen. Stedet er kendt for den særprægede lange trappe, der leder op til kirken øverst. Her er der på afsatser små kapeller, der fortæller Jesu lidelseshistorie, samt altre, statuer og fontæner, og øverst bag kirken er der et lille parkområde, som bruges til udflugtsmål om søndagen.


Derfra gik turen mod øst ind mod naturparken Gerés ved bjerget af samme navn. Efter et stop på en lille lokal restaurant, hvor vi nød en fin omgang bacalhau med vinho verde og kaffe til den rørende pris af 11 euro per person, indlogerede vi os på en pousada i Canicada for at dyrke lidt afslapning. 


En lille tur ned til de kunstige søer, som er fremkommet i forbindelse med opdæmning af nogle af floderne, der gennemskærer Minho, blev det dog til.  Vi fik også set adskillige vinmarker her i Vinho Verde land, men det blev dog ikke til besøg denne gang.
Dagen efter gik det sydpå og så mod øst, gennem den nye lange tunnel under Marão-bjerget som adskiller Minho fra Douro. Ved Regua tog vi vejen langs Douro med udsigt til stejle skråninger med rækker af vin og hvide quintaer. Vi krydsede floden i Pinhão for at køre lidt tilbage på højre bred, da vores opholdssted de næste par dage er Chanceleiros – en herlig oase, som jeg kan vende tilbage til gang på gang. Også her vil der bliver tid til afslapning, da det jo er ferie. Men der er selvfølgelig også planlagt nogle besøg på Quintaer med rundvisning og smagning.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar