fredag den 26. november 2010

Mit andet hjemland

Landet er Portugal - et land, jeg har rejst i siden først i 80´erne. Først flygtigt på interrail og som turist, siden professionelt som journalist og skribent. Gennem årene er det blevet til mange reportager i Danmarks Radio og artikler i diverse aviser og magasiner. Om rejsemål og kultur, om Lissabon, fado, litteratur, portvin og meget mere.
Men det er også blevet til mange noter og skitser til artikler, som aldrig kom videre. Derfor opstod idéen om at udgive en anderledes rejsebog om Portugals kultur. Bogen er på vej og forventes at udkomme i løbet af 2011 på Ørbys Forlag. Bogens titel er netop "Mit andet hjemland" - en titel, som nu også har fundet vej til denne blog.
Målet er løbende at berette om Portugal og især landets kultur og samtidig forklare, hvorfor jeg har været og er så fascineret af landet i det sydvestligste hjørne af Europa - et land, som desværre sjældent finder vej til medierne herhjemme. Men andre ord vil jeg formidle såvel min viden som min store kærlighed til landet, dets indbygger og dets kultur videre på dette sted i håb om at kunne skærpe interessen for Portugal og inspirere til rejser, der kommer lidt bag facaden af det overfladiske turistbesøg. Væk fra hovedstrøgene og ind i de små gyder eller baglandet. Tilbage i historien og ned i dybden, hvor den portugisiske kultur opleves og forstås.
Frekvensen af nye indlæg vil variere. Er jeg dernede, hvilket sker mindst en gang om året, vil jeg bestræbe mig på at skrive dagbog. Herhjemme vil indlæg være efter behov, men givet mindre hyppige i antal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar